Vakantie Dortmund

Tijdens je vakantie in Dortmund valt er van alles te beleven. Dortmund is een bruisende stad met een zeer indrukwekkend historisch centrum. Dortmund is dé perfecte stad voor mensen die zowel van moderne architectuur houden, als historische gebouwen. Jaarlijks worden er veel evenementen georganiseerd in Dortmund. Een vakantie is dan ook erg veelzijdig, je kunt er winkelen, genieten van de volkscultuur, musea bezoeken en bovendien zéér goed culinair eten.
Cultuurvakantie

Naast een geweldig uitgaansleven in Frankfurt en bruisende winkelstraten kun je tijdens je vakantie terecht voor de meest interessante kunst en musea. Tijdens je vakantie is het écht een must om een museum te bezoeken. Dortmund heeft namelijk een indrukwekkend kunstmuseum. Dit is het Museum für Kunst und Kulturgeschichte. Het museum, dat in 1883 is opgericht, heeft vele collecties op het gebied van kunst, ontwerpen en ambachten. Dit museum was het eerste gemeentelijke museum uit het Ruhrgebied.

Shopvakantie

Dortmund is dé shopstad van het Ruhrgebied. De stad telt vele winkelstraten waar je naar hartenlust kan winkelen! Naast grote merken als ZARA, H&M en Mango, zitten er ook veel kleine winkeltjes in Dortmund. De grootste winkels vind je op de Westenhellweg in Dortmund. Ben je helemaal uitgeput na een dagje shoppen in Dortmund? Kom dan lekker bij in een van de vele barretjes!