Uitgaan in Dortmund

Wat is een goede avond zonder een paar drankjes aan de bar? Het nachtleven van Dortmund kenmerkt zich vooral door de vele barretjes, biergartens en cafés die ook ‘s avonds en ‘s nachts nog tot laat open zijn. Ervaar de hartelijkheid van Dortmund en maak een praatje in een van de sfeervolle kroegen van Dortmund. Uitgaan in Dortmund kan natuurlijk ook op een andere manier. Zo is het theater, de opera of het toneel erg populair. Het jongere publiek in Dortmund is echter vaker te vinden in clubs en discotheken, die je vooral in het centrum veel tegenkomt. Kortom: Dortmund kent een bruisend nachtleven waar er voor ieder wel wat wils is!
Bekijk de aanbevolen uitgaansgelegenheden

Clubs
 • THE VIEW
  Dit is een van de populairste clubs in Dortmund. De club staat vooral bekend om haar dakterras, waar vaak feestjes en evenementen worden gehouden. (Deze club is geopend op vrijdag en zaterdag van 18:00 uur tot 06:00 uur)
 • Rush Hour: 
  Deze club bevindt zich vlakbij de Borsigplatz en staat erom bekend vaak evenementen te organiseren. De kans is dus groot dat er een evenement is als je in Dortmund bent! (Deze club is geopend op zaterdag van 11:00 uur tot 05:00 uur)
 • Discothek Village
  Discothek Village is een hippe club, waar elke avond een DJ draait. De club wordt gekenmerkt door felle roze en groene lichten. Deze club is, in tegenstelling tot de andere twee clubs, voorzien van veel loungebanken. Hier kan je genieten van de muziek en een lekker drankje.
Bars
 • Café Bernstein
  Café Bernstein bevindt zich vlakbij het centraal station van Dortmund. Het café is op een moderne, hippe manier ingericht met witte en blauwe kuipstoelen. Naast het genieten van een cocktail heb je ook de keuze uit verschillende heerlijke taartjes en broodjes.
 • Café Solo
  Café Solo ligt in de buurt van Hörde. Het café staat, naast haar brede bierassortiment, bekend om de heerlijke hamburgers met Duitse frieten.
 • LebensArt
  Dit café ligt in de buurt van Westerfilde. Je kan er terecht voor zowel een ontbijtje, lunch als een biertje.
 • Marlene Bar
  Deze bar staat bekend om zijn vele cocktails en longdrinks. De bar bevindt zich vlakbij het Westpark van Dortmund.
Theaters
 • Theater Dortmund: 
  In dit theater kan je naar hartenlust genieten van opera’s, musicals, balletvoorstellingen, toneelstukken en concerten. Theater Dortmund is in 1904 opgericht als officieel stadstheater.
 • Waldbühne Heessen
  Waldbühne Heessen is een prachtig theater, dat omringd wordt door veel groen. Dit theater ligt buiten Dortmund zelf, in de stad Hamm.
overig
 • Bar Lemons and Limes: ga je met het vliegtuig naar Frankfurt? Dan is deze bar zeker een bezoekje waard! De bar bevindt zich in het Sheraton hotel bij de luchthaven. Naast heerlijke cocktails kun je er ook verrukkelijke pretzels krijgen!
 • SKY club: aan de Dusseldorferstrasse ligt de discotheek SKYclub. Let op: deze club is alleen geopend op vrijdag en zaterdag!