Natuur

Planten en dieren in Dortmund? Je verwacht het niet direct wanneer je denkt aan de stedelijke omgeving van de stad. Toch biedt juist Dortmund veel groenvoorzieningen, waaronder een aantal grote stadsparken en een prachtige haven. Deze Duitse stad ligt aan twee rivieren, genaamd de Emscher en de Ruhr. Dezr rivieren zijn beide aftakkingen van rivier de Rijn. Dortmund wordt ook wel de groene hoofdstad van het Ruhrgebied genoemd. Deze naam heeft de stad vooral te danken aan haar prachtige landschappen, die nét buiten de stad liggen. Bovendien heeft de West-Duitse stad een prachtige rivierhaven.

Wil je tijdens je vakantie in Dortmund ook een aantal exotische dieren zien? Dan is de dierentuin van Dortmund een hele leuke activiteit!
Flora & Fauna

De stadsparken, die Dortmund rijk is, zijn voor het overgrote deel door mensen aangelegd in de loop der tijd. In deze parken kan je even heerlijk ontspannen na een drukke dag in Dortmund. Voor een meer authentieke beleving van de natuur rond Dortmund, kan je het beste de landschappen die nét buiten de stad liggen bezoeken. Wil je graag weten welke parken er in Dortmund zijn? We hebben de drie leukste en mooiste parken op een rijtje gezet!

  • Westfalenpark: dit is een van de grootste parken van Dortmund. Je kan hier onder andere een boottochtje maken, een treinritje maken en genieten van een heerlijk hapje en een drankje.
  • Botanischer Garten Rombergpark: dit park is wat kleinschaliger dan het Westfalenpark, maar doet zeker niet onder voor dit park! De authentieke natuur van Dortmund is zeer goed bewaard gebleven in dit park. Tip: bezoek het park in de winter, dan ligt er meestal een prachtig laagje sneeuw op de vele bomen en struiken!
  • Fredenbaumpark: dit park bevindt zich in het noorden van Dortmund. Het park is nog niet echt bekend onder toeristen, waardoor het er een stuk rustiger is dan de andere twee parken. Ben je op zoek naar een beetje ontspanning in Dortmund? Dan raden we je dit park zeker aan!

De natuur van Dortmund