Inwoners

Dortmund is een stad met twee gezichten. Zo is het een bruisende, stedelijke winkelstad met veel gebouwen. Aan de andere kant is het een hele rustige, natuurlijke stad met veel parken en een prachtig omringend landschap. De stad telt ruim 600.000 inwoners en is hiermee de grootste stad van het Ruhrgebied. Wil je meer handige feiten weten over Dortmund? Neem dan een kijkje bij de feitentabel!

Demografie

Dortmund staat bekend als de groene hoofdstad van Westfalen, vanwege het prachtige landschap en de rivierhaven van de stad. Dortmund is gesticht in 882 en is daarmee ook één van de oudste steden van Duitsland. Momenteel heeft Dortmund meer dan 600.000 inwoners. Dit waren er nog 588.000 in 2004. De haven van Dortmund is de grootste binnenhaven van Europa. Door de teruglopende staalindustrie is de stad aan het veranderen. De kenmerkende hoge fabriekstorens worden langzaam ingeruild voor wolkenkrabbers en winkelcentra.
Economie

Dortmund is dé financiële hoofdstad van het Ruhrgebied. Dit heeft de stad te danken aan haar goede infrastructuur, ligging, rivierhaven en talloze winkels. Bovendien trekt de kerstmarkt van Dortmund jaarlijks ook veel bezoekers naar de Duitste stad. Dat het financieel zeer goed gaat met de stad is goed te zien. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebouwd en is er een stijgende vraag naar werknemers binnen de stad.

Naast een moderne stad, is het historische centrum van de stad ook zeer kenmerkend. De stad telt vele kerken en andere historische gebouwen. Vooral De Reinoldikirche en de Marienkirche zijn échte toeristentrekkers!