Feitentabel

In de feitentabel van Dortmund vind je handige weetjes over reizen naar Dortmund. Hoewel de stad op minder dan een uur vliegen ligt van Amsterdam, is het verstandig om de juiste informatie te verzamelen voor je vertrekt.

Horeca

Dortmund staat bekend om haar vele internationale eettentjes, maar uitgaan kan hier óók op vele manieren. In verschillende wijken vind je gezellige kroegjes en veelzijdige restaurants. Wat betreft accommodaties vind je vooral de luxere hotels in Dortmund.
Achtergrond

De Bezienswaardigheden van Dortmund bieden een schat aan opvallende weetjes en leuke uitstapjes. Met een lange geschiedenis en een zeer ontwikkelde economie is Dortmund een unieke stad met meerdere gezichten. De vriendelijke inwoners zorgen voor een aangename sfeer waardoor een verblijf in de groene hoofdstad van Duitsland een grote aanrader is!

Klimaat

De temperatuur en het klimaat in Dortmund lijken in veel opzichten op dat van Nederland. De winter- en zomertemperaturen kunnen ver uiteen liggen en de stad kent geregeld regenval. Tip: ga je een stedentrip naar Dortmund boeken? Zorg dan dat je er in de zomermaanden bent! Het is dan vaak 20 – 30 graden Celsius!

Praktisch

Soms kun je op vakantie in onverwachte situaties terecht komen. Omdat dit vaak tot onhandige situaties leidt is het verstandig om van te voren kennis te nemen van de juiste informatie. In de praktische informatie over Dortmund lees je zowel over geldzaken en gezondheid, als over interessante data om de stad te bezoeken.

Foto’s van Dortmund