Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden

Dortmund is een populaire stad onder toeristen. Dit heeft de Duitse stad vooral te danken aan haar charme. De bruisende winkelstraatjes, de prachtige haven en de gezellige cafeetjes zijn kenmerken voor de stad. Daarnaast is het ook de geschiedenis van de stad, die Dortmund zo aantrekkelijk maakt. Zo zijn er nog tientallen historische en traditionele monumenten te bezichtigen! Bovendien barst Dortmund van de leuke uitgaansgelegenheden en de prachtige hotels!

Een groot deel van de historische gebouwen in Dortmund, die vandaag de dag nog steeds te bezichtigen zijn, hebben een religieuze betekenis. De drie mooiste gebouwen van Dortmund zijn dan ook de Pastor kerk, de Sint-Ewald kerk en de Sint-Peters kerk.
Een leuke én handige manier om alle bezienswaardigheden van Dortmund te bezichtigen, is door middel van een toerbus! Dit zijn grote dubbeldekkers, die je langs de mooiste plekjes van Dortmund brengen. Bovendien zijn er meerdere haltes, waardoor je gemakkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere kan reizen!

Naast een aantal prachtige kerken, staat Dortmund ook bekend om de historische musea die je er kan bezoeken. Een échte aanrader is het brouwerijmuseum. Hier kom je alles te weten over de talloze biersoorten, die er in Dortmund gebrouwen worden!

Een bezienswaardigheid, die je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip naar Dortmund, is het stadhuis. Dit gebouw van wel 5 verdiepingen hoog, is gebouwd in de neorenaissancestijl. Het gebouw is na de Tweede Wereldoorlog weer helemaal in zijn oude glorie hersteld.

De bruisende winkelstraatjes, de prachtige haven en de gezellige cafeetjes geven Dortmund haar charme!

Bezienswaardigheden in de wijken van Dortmund

Dortmund is een zeer veelzijdige stad. Je kan er wandelen, winkelen én genieten. Zo loop je binnen 10 minuutjes van de historische binnenstad naar de bruisende winkelstratenOmdat het bezichtigen van alle talloze bezienswaardigheden in Dortmund waarschijnlijk niet zal lukken, hebben we de meest populaire bezienswaardigheden op deze pagina voor je op een rijtje gezet!

Top 5 bezienswaardigheden

Wanneer je naar Dortmund gaat, wil je natuurlijk wel de mooiste plekjes van de stad verkennen. Om je op weg te helpen hebben we de 5 leukste bezienswaardigheden van Dortmund hieronder op een rijtje gezet!

1. Kerstmarkt Dortmund
Wanneer je in december naar Dortmund gaat, mag een bezoekje aan de kerstmarkt in het centrum zeker niet ontbreken! Op deze gezellige kerstmarkt staan wel meer dan honderd kraampjes. Je kan er genieten van sfeervolle muziek, mooie kerstversieringen en heerlijke Gluhwein!

2. Brauerei Museum Dortmund
Dortmund staat bekend om haar heerlijke bieren. De stad kreeg al in de middeleeuwen het recht om bier te mogen brouwen. Het was vooral de pilsener, die de stad beroemd maakte om haar bier. Het bezoeken van de brouwerij is dan ook zeker de moeite waard! Het museum biedt de mogelijkheid om een tour te volgen door de grootste brouwerij van het Ruhrgebied!

3. Signal Iduna Park
Het stadion van Borussia Dortmund staat ook wel bekend als het Westfalenstadion. Deze ware voetbaltempel bevindt zich 4 kilometer ten zuiden van het centrum van Dortmund. De liefhebbers kunnen dagelijks mee met een rondleiding door het stadion. Tip: Kijk voor alle actuele tijden op de website van het stadion!

4. Westfalenpark
Het Westfalen park is het grootste stadspark van Dortmund. Het park heeft een prachtige rozentuin met meer dan duizend rozen. Deze ziet er vooral in het voorjaar en de zomer prachtig uit! Daarnaast kan je ook door het rhododendronpark lopen, dat in het Westfalenpark ligt. In het park bevindt zich de Florianturm. Dit is een ruim 200 meter hoge televisietoren. Bezoekers kunnen met een lift naar het uitzichtplatform, wat een prachtig uitzicht over de stad biedt.

5. Reinoldikirche
Deze protestantse kerk bevindt zich aan het marktplein. De Reinoldkirche is de oudste kerk in Dortmund. De kerk is, met zijn hoge toren, vanuit bijna het hele historische centrum te zien. Deze toren, die gebouwd is in barokstijl is dan ook een echte blikvanger.